Vítám vás u mutila poety

Poetův autorský blog. No, to je snad trochu přehnané. Necítím se být básníkem. Naopak slovo báseň v mém podání dávám do velkých uvozovek. Přesto zde chci zveřejnit vše, co můj chorý mozek vypotí (jak říkával blahé paměti náš třídní profesor). Většinovou inspirací mých veršíků je žena a vztah. Tak ať se vám alespoň některé dílko líbí a přinese úsměv a potěšení, zrovna tak jako mně při jeho psaní.

Láska má jistě velký význam, jen bych rád věděl jaký.
Oscar Wilde

neděle 30. srpna 2009

Re na Zbytečné dotazy

proč ženám jejich věk vadí
od třiceti na mladší syčí jak hadi?
bojí se ztráty krásy těl
muž že by za nimi už nehleděl
kdyby výši věku znal
že mladším by se věnoval
tak střeží svůj věk, ženy sokyně
i když jasné je, že žádnou čas nemine

na věk se neptá moudrý muž
a moudrá žena netají, kolik je jí už

* *
Toto je přenesený můj veršovaný komentář na Zbytečné dotazy kamarádky Lenky. Ono je opravdu neslušné se ptát ženy na její věk, tedy z hlediska bontonu je to určitě faux-pas, ale rozumná žena je se svým věkem smířena a netají ho. Mám dokonce kamarádky, které už od čtyřiceti sedmi hlásaly, že jim je padesát a že každý věk je něčím krásný, že by už nechtěly být znovu mladé a "blbé". A to je krásný postoj k životu. Proč se trápit nad něčím, co nejde změnit. Čas prostě zastavit nejde.
Já vím, mně se to povídá, když si ráno protřu oči, česat se ani nemusím a můžu jít a nemusím si malovat nic na obličej, abych vypadal k světu. Ale to je prostě život a všichni se musíme smířit s tím, že "vstanou noví bojovníci" a i ti po čase budou střídáni další generací vlčáků a krásek. To je prostě koloběh života. Tedy smiřme se s věkem, ale nerezignujme na život!
.

3 komentáře:

  1. To se dějou věci, komentář předčí povzdech nad neomaleností některých pánů, pro které je rozhodující věk a ne ženina osobnost...

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherné.Vájinka

    OdpovědětVymazat
  3. To je hezky napsané, žel, moudrých mužů je málo:-). Je Vás prostě jen několik:-)

    OdpovědětVymazat

Anonymní přihlášení neznamená, že se pisatel nemusí podepsat. Stačí jakkoliv. Za tento projev slušnosti děkuji.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...